Kontraktforhold ved ridehold

Dato 17. november 2020

 

Kære forældre og børn

 

Det er vigtigt at både forældre og medlemmer læser denne kontrakt, således at alle ved hvad det indebærer, at være på ridehold på Rosendal.

Til at starte med kommer man på en rideventeliste, og det er typisk her I vil få ridekontrakten med hjem. Her står man til at komme på et ridehold fast.

Det vil være sådan, at hvis der på nogle af holdene er afbud pga. sygdom eller andet, vil man kunne ride med en enkelt gang.

Det er vigtigt når man står på rideventelisten, at man kommer og hjælper til med hestene. Både for at lære hestene og rutinerne at kende, men også for at vise at man gerne vil på ridehold.

Når man kommer på ridehold, rider man en gang om ugen sammen med 1-2 andre. Det er gratis at ride på Rosendal, men det forventes at man hjælper til med det daglige omkring hestene, såsom at muge ud, strigle, fodre og ordne udstyr.

Vi ligger meget mere fokus på hyggen omkring hesten, end at medlemmerne bliver mestre i at ride.

I ride timerne vil der blive undervist i alle basale ting, der vil blive leget med hesten, og lavet forskellige øvelser der styrker ens kropslige og ridemæssige kunnen. Hestemedarbejderen vil altid være til stede når der rides.

Hvis man en dag bliver forhindret i at komme til ridning, skal man sende en sms til Josephine på 29 99 36 75, for så er der en anden heste interesseret der kan få lov til at ride.

Hesten er et levende væsen, der reagere på sine omgivelser. Det vil sige at en hest kan blive forskrækket og hoppe til siden, blive sur hvis noget gør ondt, eller følge sine instinkter som flugt. Vi har øget fokus på børnenes sikkerhed. Derfor er det et krav til alle børn, at der altid rides med ride hjelm og sikkerhedsvest. Hvis der rides med sadel med stigbøjler, skal man yderligere have ridestøvler med hæl på. Der kan lånes både hjelm, sikkerhedsvest og ridestøvler på Rosendal.

 

Et flueben ved ”ja” under Tilladelser, betyder at både barn og forældre/værge har læst og forstået dette dokument.