Fritids- og Ungdomsklub Lundegården

Fritidsklubben i Lundegården har til huse i langhuset ved Skovvejens skole Vest i samme bygning som fodbold klubben. Vi råder over ca. 300m2. Derudover har vi mulighed for at benytte udearealerne, samt Højagerhallen flere gange ugentligt. Herunder kan du læse om klubbens rammer og faciliteter:

Det kreative værksted

I den ende af huset, ligger klubbens store hobbyrum. Her er mulighed for aktiviteter, der lægger op til kreativfordybelse. Man kan lave T-shirts med stoftryk, smykker, æsker, gips, glasgravering, alverdens små nips ting, male/tegne, sy tøj m.m.

 Der er utallige muligheder og det er kun fantasien der sætter grænser.

Det er gratis at producere og hjembringe alle kreationerne.

 Derudover er der 2 computere. Disse er primært tænkt som kilde til kreativ inspiration samt at tilbyde pige-orienterede spil, som fx Sims eller top models.

Computerrummet

I midten af klubben, har vi vores computercafé. Her står 14 stk. computere. Disse benyttes primært til multiplayer-spil, som understøttelse til digitaldannelse.

 Derudover findes også en gammel arkademaskine med over 500 spil. På den, kan man teste alle de spil der var ”hotte” på grillen tilbage i 80’erneJ

Endvidere står vores store spisebord her. Dette bruges til spisning samt brætspil.

 I et hjørne at rummet, har vi indrettet et lille hyggerum med en PlayStation, for at give mulighed for et efterspurgt tilbud om at spille Fifa eller bare slappe af i de bløde sofaer.

Alrummet og Baren

Alrummet er kernen i huset.

Her findes køkkenet, som bruges til madlavning af dagensret (3 gange ugentligt), kagebagning, bolsjekogning m.m.

Husets store Pool bord er også at finde her, samt et lille og et stort fladskærms tv.

Vores bar ligger også i dette rum. Her tilbydes mad til billige priser. Eksempelvis grov-toast m. kylling eller skinke, kalkunfrikadeller, kerneboller, dagens ret, frugt og brød. Priserne varierer mellem 2,5 - 7,- kr.

Der står frugt og rugbrød står til fri afbenyttelse dagen igennem som er gratis.

Der kan endvidere købes slik og sodavand. Slik kan købes man-torsdag fra kl. 16, fredag fra kl. 14.30. Max. beløb for køb af slik er 10,- pr. dag i fritidsklubben.

Begrænsningerne er indført, for at hjælpe børnene med at tage et sundere alternativ i form af et af madtilbuddene. Vi har haft mange pædagogiske overvejelser vedr. sliksalg. Én af mange begrundelser kan fremhæves. Det er vigtigt for os, at have indblik i børnenes mad og slikindtag. Hvis vi vurderer, at der er en bekymring i denne forbindelse, tager vi kontakt til hjemmet. Denne mulighed ville vi ikke kunne tilbyde, hvis børnene fx gik i Rema og handlede.

Bevægelsesrummet

Bagerst i klubben har vi vores store bevægelsesrum. Her er opstillet et bordfodboldbord samt et bordtennisbord. Begge til fri afbenyttelse. Rummet har flere funktioner, da bordtennisbordet kan rulles væk og give plads til træningsudstyr som boksepude, vægte osv.

 I hjørnet af rummet, har vi endnu en sofahyggekrog. Derudover er der en stort fladskærm til Wii, som ivrigt bliver brugt til dans og andre sjove digitalt inspirerede bevægelses aktiviteter.

Boldbaner og Hallen

Vi har råderetten over Højagerhallen 4 eftermiddage om ugen. Dette giver mulighed for diverse pladskrævende aktiviteter som boldspil, redskabsgymnastik m.m.

Vi har et dejligt udendørsareal, hvor der er mulighed for at sætte vores hoppepude op samt div. lege, boldspil mm.

Værdiggrundlag

I klubben i Lundegården vægter vi arbejdet med relationer, trivsel, inklusion, sundhed og udvikling højt. Ligeværdige relationer mellem mennesker er en af vore grundsten. Vi arbejder med konfliktløsning, der udvikler medlemmernes evne til at mærke sine egne grænser. Evnen til at kunne sige fra over for hinanden på en respektfuld måde og kende sin egen værdi.

Da livet på ingen måde kan leves uden at vi indbyrdes oplever konflikter af større eller mindre karakter, er det vigtigt at medlemmerne evner at kunne håndtere disse situationer på en hensigtsmæssig og givende måde. Når børnene bliver i stand til dette, dannes grundlaget for gode kammeratskabsrelationer. Dette er en utrolig vigtigt evne for at mestre for børnenes trivsel både på kort og lang sigt.

Vi arbejder løbende med fokus på sund livsstil. Dette er et område vi inddrager i vores pædagogiske arbejde, gerne i samarbejde med forældrene igennem husrådet og bestyrelse.

Ud over ovenstående arbejder vi også med de indsatsområder, der bliver defineret fra politisk hold.

Af disse, er det især arbejdet omkring udsatte grupper eller enkelte børn og unge ifht. inklusionsstrategien for Ballerup kommune. Samt udvikling og udbygning af skolesamarbejde. Her kan nævnes at vi siden dec. 2012 har udbygget og fortsat er i gang med at udviklet et godt samarbejde mellem klubben og lærerne på Skovvejens Skole Vest.

Dagens ret, frugtordning og kage

Som tidligere nævnt, tilbyder et lunt måltid mad mandag, onsdag og torsdag ca. kl. 14.45. Dette er tænkt som et let mellem måltid (imellem frokosten i skolen og evt. sport eller anden aktivitet senere på dagen). Dagens ret koster 7,- kr.

 Derudover tilbydes et blandet udbud af frugt og rugbrød.

Fredag slutter vi ugen af med kageJ

Computer og Playstations

Vores politik omkring digitale medier er, at man på skift har en 1/2 times spilletid. Dette giver mulighed for at alle kan få tid på computerne. Derudover resulterer det på daglig basis i, at alle bliver ”tvunget” væk fra skærmen. Dette giver medlemmet en chance til at ”opdage” og deltage i nogle af klubben andre daglige tilbud.

Vi prioriterer at bemande rummet hele dagen, som led i den digitale dannelse. Når det er muligt, deltager den voksne i pc-spillene, for derved bedre at kunne guide i samspil og sprogbrug.

Vi igang sætter løbende forskellige aktiviteter omkring brug af computer og det internetbaseret åbne forum. Igennem alle disse aktiviteter er det vores mål, at alle medlemmer opbygger komptencer og sociale færdigheder i netop disse rum.

Telefoner

I klubben er det tilladt at bruge sin egen telefon. Som en del af vores pædagogiske arbejde, bruger vi meget tid på, at påvirke medlemmernes brug af telefoner. Dette for at værdisætte, udfordre og diskuterer brugen af digitale medier. Herved styrkes barnet intuitive forsvar og kompetencer til de mange udfordringer der findes i internettets umådeligt omsiggribende univers.

Årshjul

Her i klubben har vi mange forskellige aktiviteter der går ud over normal åbningstid. Det kan f.eks. være kolonier eller weekend arrangementer. Herunder ses et stort udsnit af alle de ting vi laver. Kolonier og events som disse laves i samarbejde med klubbens medlemmer. Derfor kan årshjul varierer fra år til år i takt med medlemmernes interesser.

Kolonier og ture ud af huset

Vi afholder løbende små ture til fx svømmehal/friluftsbad, biograf, bowling, sommerland, tivoli, bakken, shopping m.m.

Dagsturene etableres efter ønske fra medlemmerne.

Kolonier foregår som oftest i skoleferier og weekender, jævnt fordelt på året. Se gerne vores årshjul. Vi laver løbende opslag på disse større tilbud på Tabulex. (Intro-tur, Lalandia, overlevelses tur til Sverige, festival Vilde Vulkaner, Ski ferie, Gamer-Weekend samt udenlandsrejser for Ungdomsklubben.) Se eksempel på årsjhul.

Juniorklub (JK) og brobygning

Som en del af brobygning til ungdomsklubben, tilbydes medlemmer fra 6. klasse af en periodevis klubaften fra 17-20. Her "snuser" 6. klasserne til hvad det betyder at gå i UK. Enkelte UK aktiviteter kan også tilbydes til 6. klasser. Dette resulterer ofte i en nemmere overgang til ungdomsklubben og en stærkere relationer til de "store" i udskoling og ungdomsklub.

Tabulex, indmeldelse/udmeldelse og Nyhedsbreve

Vi er i klubben ved at overgå helt til brug af systemet Tabulex til kommunikation og stamkort data. Det er derfor vigtigt, at man som forældre altid sørger for, at holde alle informationer opdateret. Bemærk at vi bruger ikke systemets afkrydsningssystem.

Indmeldelse/Udmeldelse

Indmeldelse og udmeldelse skal ske via selvbetjening på kommunens hjemmesiden. Ved problemer kan du kontakte klubbens pædagogiske leder.

Nyheder
Vi sender nyheder ud via Tabulex-systemet. I det system finder i datoer, nyheder og information om klubbens virke, tiltag, tilstand m.m.